Ανακοίνωση των 3 φυλακισμένων μελών του Επαναστατικού Αγώνα σχετικά με την χρησιμοποίηση του ονόματος του Λάμπρου Φούντα στον εμπρησμό της νομικής – 15/03/11

Ο Λάμπρος Φούντας έδωσε την ζωή του αγωνιζόμενος στις γραμμές του Επαναστατικού Αγώνα, μια οργάνωση αντάρτικου πόλης η οποία δρούσε στο πλευρό των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων.

Έδωσε τη ζωή του στην προώθηση ενός πολιτικού σχεδίου που αποσκοπούσε στην λαική κι προλεταριακή αντεπίθεση μέσα στις συνθήκες του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που ζούμε.

Η άποψη η δική μας όσο και του Λάμπρου Φούντα ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα είναι ότι ο ένοπλος αγώνας είναι ένα απαραίτητο εργαλείο της κοινωνικής και ταξικής πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού και την κοινωνική επανάσταση και όχι ένα μέσο για την υπαρξιακή επιβεβαίωση του ατομικιστικού εξεγερτικού βιώματος κάποιων.

Αυτό θα έπρεπε να το καταλάβουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν καταχρηστικά το όνομα του νεκρού συντρόφου μας σε υποτιθέμενες ” επαναστατικές ” ενέργειες όπως ο εμπρησμός της Νομικής. Η δράση του Επαναστατικού Αγώνα δεν έχει τίποτα το κοινό με τέτοιου είδους ενέργειες και τον αντικοινωνικό ατομικιστικό λόγο που υπάρχει πίσω απο αυτές.

Δυστυχώς κάποιοι δεν κατάλαβαν την προειδοποίηση μας τον περασμένο Δεκέμβριο όταν έγινε η αποστολή παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες της Ρώμης όπου τραυματίστηκε ένας κατώτερος υπάλληλος πρεσβείας και όπου τονίζαμε να μην γίνονται τέτοιες δήθεν ” πολιτικά στοχευμένες ” ενέργειες χρησιμοποιώντας το όνομα του νεκρού συντρόφου μας.

Δυστυχώς κάποιοι μας ανάγκασαν να επανέλθουμε για να διαφυλάξουμε την πολιτική μνήμη και την τιμή του νεκρού συντρόφου μας. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που κάποιοι χρησιμοποιούν με τέτοιο καταχρηστικό τρόπο το όνομα του Λάμπρου Φούντα σε ενέργειες ανάξιες και αναντίστοιχες της δράσης του συντρόφου που δεν τον τιμάνε.

Επίσης οφείλουμε να επισημάνουμε πως όταν γίνονται ενέργειες που αναλαμβάνονται ως

” Κομμάντο Λάμπρος Φούντας ” – επωνυμία που έχει χρησιμοποιηθεί επανηλλειμένως μετά τον θάνατο του συντρόφου -, επειδή προσδίδεται στον σύντροφο ο ρόλος αυτού που ενεργεί, αφού το όνομα του γίνεται επωνυμία της ίδιας της ομαδάς που δρα, απαιτείται να υπάρχει μια συνάφεια όσον αφορά τις επιλογές της δράσης και του πολιτικού λόγου που τις πλαισιώνει αλλά και μια αντιστοιχία όσον αφορά τα μέσα που χρησιμοποιούνται.

Δεν ισχύει φυσικά το ίδιο όταν γίνεται μια ενέργεια προς τιμήν του συντόφου που συνοδεύεται από το σύνθημα ” Τιμή στον Λάμπρο Φούντα “.

Εννοείται πως ο κάθε σύντροφος μπορεί να τον τιμά σεβόμενος όμως τις επιλογές αγώνα που έκανε και τα πολιτικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι πιστεύουμε ευρέως γνωστά.

Τα τρία φυλακισμένα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

Πόλα Ρούπα, Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης



This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.